Játék ellehetetlenítése...Ha országodat hetek óta támadja ugyanaz az ország, vagy ugyanaz a szövetség, olyan akciókkal, amiknek célja egyértelműen nem a haszonszerzés, akkor tudunk segíteni. Első lépés, hogy diplomáciai úton próbáld rendezni az esetet. Kérdezd meg, hogy miért támadnak, kérd meg őket, hogy hagyják abba. Természetesen ezt kultúráltan tedd. Közben ne provokáld semmivel a támadóidat, ne támadj vissza, ha tudod, hogy úgyis te maradsz alul.

Ha háborúba bocsátkozol, akkor ne csodálkozz azon, hogy mások visszatámadnak!

Ha haszonszerző akciókról van szó, akkor a játék nyújtotta keretek között védekezz ellenük! Ha nem tudod hogyan, akkor kérjük, hogy olvasd el a Stratégiai kézikönyvet, vagy kérj tanácsot játékostársaidtól a Hódító fórumán. Ide tartoznak a lopások, földszerzések, fosztogatások stb. Ezek ellen mind védekezned kell, vagy visszatámadnod, ilyen akciókkal kapcsolatban kérünk, hogy ne tegyél bejelentést, hiszen ez a játék teljesen normális része.

Ha azonban nem haszonszerző akciókról van szó, és huzamosabb ideig, értelmetlenül fennáll országod támadása, akkor kérheted ennek véleményezését.

Ebben az esetben kérünk, hogy a Hódítóba belépve, a Súgó alján található kapcsolatfelvételi lehetõséget használva írd meg RÉSZLETESEN, hogy mi történt, miért támadnak, mit tettél az ügy érdekében, hogy ez abbamaradjon. (A jelentés után az eseményeidet ELLENŐRIZZÜK, tehát felesleges azt írnod, hogy nem provokálod az ellenfeledet, ha közben folyamatosan lopsz tőle. Ilyen esetben ne várj segítséget tőlünk.) Írj le mindent, ami az esettel kapcsolatos lehet.