Más játékossal kapcsolatos probléma...Ha magánlevelezésben problémád támad egy másik játékossal, akkor kérünk, hogy először is nyugodj meg! Ha nem elfogadható stílusban visszaválaszolsz neki, akkor csak te fogsz rosszul járni, mivel üzenetedet jelenti, és a tartalmának megfelelő szankcióra (a játékból való ideiglenes kitiltásra, vagy végelges törlésre) számíthatsz. Az, hogy más elfogadhatatlan stílusban ír üzenetet, nem jogosít fel ugyanerre téged is! Ilyenkor a legegyszerűbb nem válaszolni, csupán jelenteni az üzenetét, hogy a megfelelő szankciót kaphassa. Két okból is fontos, hogy jelentsd az üzenetet. Az egyik, hogy a nem elfogadható stílustól minél inkább tisztán tarthassuk a játékot. Hiszen ha valaki neked így írt, másnak is így írhat. Ha eltávolítjuk a játékból, máris sokkal kultúráltabb környezetben játszhat mindenki. A másik ok, hogy tapasztalatink szerint a visszaválasz utáni kitiltást követően sokan azzal védekeznek, hogy "dehát a másik mit írt...". Ha nem jelented, hogy a másik mit írt, akkor az azt jelenti, hogy semmi kivetnivalót nem találsz benne. Ha nem jelented, az azt jelenti, hogy számodra az az üzenet teljesen elfogadható. A válasz elkerülésén és az üzenet jelentésén kívül mégegy lehetőséged van: VIP tagként letilthatod az illető országát, ekkor többet nem tud számodra üzenetet küldeni, így megkíméled magadat a további incidensektől. (Az üzenetek letiltása csak VIP tagjaink részére elérhető.)

Ha a játékon belüli fórumon van problémád valakivel, és az adott fórum gazdái szerint minden rendben van ezzel a helyzettel, akkor hagyd ott a fórumot. Rengeteg másik fórum van, ahol beszélgethetsz játékostársaiddal. Ha valakivel nem bírjátok egymást, ne legyetek együtt.

Ha saját fórumod van a játékon belül, és bárkivel kapcsolatban problémád merül ott fel, akkor tiltsd ki. A saját fórumodon te döntöd el, hogy kiket látsz szívesen, ha valakivel bajod van, akkor miért kellene megtűrnöd? Rengeteg fórum van, majd talál magának másikat.

Ha valakiről azt feltételezed, hogy több országot irányít szabálytalanul... Rendszerünk folyamatosan ellenőrzi a játékban résztvevő összes országot, így ha valaki több országot irányít szabálytalanul, akkor előbb-utóbb, amint megfelelő mennyiségű bizonyíték rendelkezésre áll, az illető ország automatikusan az anarchista csoportba kerül. Ez az adatgyűjtési és áthelyezési rendszer teljesen automatikus, ez alól nincsenek kivételezett országok, így külön nem szükséges jelenteni, ha valakit több ország irányítása miatt gyanúsnak találsz.

Ha úgy érzed, hogy több szövetség, vagy több magányos játékos összefogott ellened, a szabályos kereteken túlmenően, akkor kérünk, hogy ezt a játékon belül jelentsd felénk. A bejelentőlapot eléred a Súgó gyakori kérdései között, a "Csalásokkal, JKSZ-szel kapcsolatos kérdések..." részben. Ugyanitt jelentheted, ha azt veszed észre, hogy több ország összejátszott, és szabálytalanul földet adtak le egymásnak.

Ha úgy érzed, hogy országodat hetek óta támadják értelmetlen, nem haszonszerző akciókkal, miközben te magad mindent megteszel a béke érdekében (nincs visszatámadás, diplomáciai úton próbáltad rendezni az ügyet, nincsenek provokációk stb.), akkor kattints ide.